• Αγνο μελι

    Το γλυκαντικό της φύσης. Είναι αντιοξειδωτικό με αντιβακτηριδιακή δράση και θεραπευτικές ιδιότητες. Αγνό ώστε να διατηρείται στους αιώνες. Το ιδανικότερο Superfood

  • Ποιοι ειμαστε

    Γνωρίστε το μελισσουργό μας. Εργαζόμαστε με μεράκι, οργάνωση, αγάπη και προσήλωση στην φροντίδα του μελισσούλη καθημερινά.

  • Ελληνικα ποιοτικα προιοντα μελισσοκομιας

    Μέλι θυμαρίσιο έξτρα αρωματικό, μέλι ανθέων χρυσαφένιο και υγειινό, μέλι πορτοκαλιάς με ιδιαίτερη γεύση και φυσικό αγνό και παρθένο μέλι ελάτου.

Το μέλι: υπερτροφή για την υγεία μας

Σαν Έλληνες καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες από μέλι και μελισσοκομικά προιόντα, έτσι η επιστημονική κοινότητα αξιοποιώντας ερευνητικά αυτό το στοιχείο αποφαίνεται πως το μέλι ευεργετεί την υγεία μας.

Στην καθημερινότητα το χρησιμοποιούμε σαν συνοδευτικό στο πρωινό, στο μαγείρεμα, στην κατασκευή γλυκών, το βράδυ σε ενίσχυση σε τσαι και σε πολλές άλλες χρήσεις.


 Μια κατηγοριοποίηση στις αναρίθμητες ευεργετικές ιδιότητες του μελιού θα μπορούσε να είναι:

  • Πρόληψη καρκίνων
  • Ενίσχυση της αμυνας του οργανισμού καρκινοπαθών
  • Συντήρηση τροφίμων
  • Ενίσχυση της στοματικής υγείας
  • Υπερπλήρωση αθλητικής απόδοσης σε σωματικές δραστηριότητες
  • Ενίσχυση της μνήμης και των λειτουργιών του εγκεφάλου
  • Ενίσχυση αντιοξειδωτικού και ανοσοποιητικού συστήματος


 Τα κύρια συστατικά του μελιού είναι:

  • Υδατάνθρακες
    Κύριο συστατικό του μελιού είναι οι υδατάνθρακες φρουκτόζη και η γλυκόζη σε ποσοστό που κυμαίνεται από 35-40% έκαστος. Περιέχονται και άλλοι υδατάνθρακες σε μικροποσότητες.
  • Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία
    Στο μέλι υπάρχουν περίπου στο 1% μέταλλα και ιχνοστοιχεία με βασικότερα το κάλιο, το ασβέστιο, το νάτριο, το μαγνήσιο και ο φωσφόρος.
  • Βιταμίνες
    Το μέλι περιέχει βιταμίνες κυρίως Β1, Β6, Β12, Α1, C, D, E.
  • Νερό
    Το μέλι περιέχει νερό σε ποσοστά γύρω στο 15%. Στην ποσόστοση του μελιού σε νερό (η οποία εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες) οφείλεται και η πυκνότητά του. Ετσι έχουμε μέλι πιο παχύρευστο ή πιο υδαρές ανάμεσα στις ποικιλίες.
  • Πρωτεΐνες ένζυμα και Αμινοξέα
    Το μέλι περιέχει πρωτεϊνες, αμινοξέα και ένζυμα που εκκρίνονται από τους αδένες των μελισσών.



Μικρή – μικρή νοικοκυρά μεγάλη πίτα φτιάχνει. Τι είναι ? Η μέλισσα και το μέλι.

Το μέλι αποδεικνύεται πως είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά παραπλήσια με τα συστατικά που συναντάμε σε φρούτα, βοηθώντας έτσι με την κατανάλωσή του την καταπολέμηση των βλαπτικών ελευθέρων ριζών στο ανθρώπινο σώμα. Συνεπώς προστατεύει από καρκίνους, είναι αντιγηραντικό και προλαμβάνει καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μεγάλοι αθλητές υψηλού επιπέδου καταναλώνουν μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό και βελτιώνουν την αντοχή τους, ενισχύουν τη δύναμή τους και αντικαθιστούν με φυσικό τρόπο preworkout και afterworkout ενισχυτικά.



Λίγα και καλά

Τα λίγα λόγια ζάχαρη μα τα καθόλου μέλι

Η αντιβακτηριδιακή δράση του μελιού είναι γνωστή από την αρχαιότητα οπου το χρησιμοποιούσαν για καταπολέμηση φλεγμονών, μολύνσεων και ενίσχυση του ανοσοποιητικού ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι αναφορές για το μέλι που σχετίζονται με την βελτίωση της υγείας είναι αναρίθμητες. Το σίγουρο είναι πως αφού καταναλώσεις αγνό μέλι και τα αγνά μελισσοκομικά προιόντα που παράγουμε θα καταλάβεις με ίδια άποψη την ευεργετικότητα στον οργανισμό σου.