• Αγνο μελι

    Το γλυκαντικό της φύσης. Είναι αντιοξειδωτικό με αντιβακτηριδιακή δράση και θεραπευτικές ιδιότητες. Αγνό ώστε να διατηρείται στους αιώνες. Το ιδανικότερο Superfood

  • Ελληνικα ποιοτικα προιοντα μελισσοκομιας

    Μέλι θυμαρίσιο έξτρα αρωματικό, μέλι ανθέων χρυσαφένιο και υγειινό, μέλι πορτοκαλιάς με ιδιαίτερη γεύση και φυσικό αγνό και παρθένο μέλι ελάτου.

  • Ποιοι ειμαστε

    Γνωρίστε το μελισσουργό μας. Εργαζόμαστε με μεράκι, οργάνωση, αγάπη και προσήλωση στην φροντίδα του μελισσούλη καθημερινά.

Αναρωτιέσαι αν το βαζάκι που προμηθεύτηκες περιέχει γνήσιο μέλι ή νοθευμένο;

 Αγνό μέλι vs νοθευμένο

Το μέλι λόγω της διαδικασίας παραγωγής αλλά και της θρεπτικής του αξίας κρατάει την τιμή του, ειδικά οι δυσεύρετες ποικιλίες. Κάποιοι ανήθικα στο βωμό του χρήματος νοθεύουν το μέλι με φτηνές χημικές γλυκαντικές ουσίες. Ίσως να μην είναι πολύ εύκολο κάποιος εκτός του χώρου να αντιληφθεί τη διαφορά, όμως παρακάτω θα δούμε μερικές περιπτώσεις που μας βοηθούν να διακρίνουμε το αγνό μελάκι:

  • Κάθε τύπος μελιού χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένο χρώμα, υφή και άρωμα. Όταν αυτά δεν συνάδουν πρέπει να προβληματιστούμε και να το ψάξουμε περεταίρω.
  • Με ένα κουτάλι μπορούμε να διακρίνουμε τη γνησιότητα κάνοντας ένα απλό τεστ. Βουτάμε το κουτάλι στο μέλι (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και χωρίς κρυστάλλωση) και το σηκώνουμε περίπου 50 εκατοστά ώστε να τρέξει μέσα στο βάζο και να είναι λεπτόρευστο. Παρατηρούμε τη γραμμή και περιμένουμε να αδειάσει το κουτάλι. Σε ένα αγνό μέλι θέλουμε η γραμμή αυτή να είναι συνεχόμενη χωρίς να διακόπτεται.
  • Μπορούμε να μετρήσουμε την υγρασία του μελιού το οποίο κανονικά δεν πρέπει να έχει καθόλου. Αυτό το πετυχαίνουμε βουτώντας και ανάβοντας ένα φυτίλι μέσα στο μέλι. Αν καίγεται το μέλι μας δεν έχει υγρασία και είναι ανόθευτο. Αν δεν καίγεται δεν είναι αγνό. 
  • Οταν στη πάροδο του χρόνου το μέλι κρυσταλλώνει (εκτός του έλατου και πεύκου) μας δείχνει έχουμε ένα καλό μέλι που έχουν τηρηθεί οι σωστές ακολουθίες για την εξαγωγή του και δεν ανακατεύτηκε το μέλι σε υψηλή θερμοκρασία ώστε να χάσει τις ιδιότητές του και να μην κρυσταλλώνει στο μέλλον αλλά να χάσει και θρεπτική αξία. Εάν θέλουμε να επαναφέρουμε το μέλι στην αρχική του σύσταση μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία μπεν μαρί με χρήση θερμόμετρου για να μην ξεπεράσουμε τους 35 βαθμούς κελσίου με μια ήπια ανάδευση έως ότου έρθει στην υφή που μας ικανοποιεί. 

Custom

ΜΕΛΙ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Η ζωή του Μελισσούλη μέσα από το πρίσμα του Μελισσουργού.

  • Ταξίδι αναζήτησης της ιδανικής τροφής
  • Φροντίζοντας τη μέλισσα
  • Η υγιής Βασίλισσα
  • Τρύγος του Μελιού

Κύκλος Ζωής

  • Testimonials4
    Σεφ Αποστόλου
    Μέλι για βραβείο
    “Συνεργάζομαι χρόνια με το Μελισσούλη και θέλω να πω ένα ευχαριστώ για την εξαιρετική ποιότητα σε τόσο ελκύσιμη τιμή. Δίνει ψυχή και πάθος και οι πελάτες μου το απολαμβάνουν.”
  • Testimonials1
    Μαρία Θεοδώρου
    Οτι πιο αγνό
    “Έχω κατασταλάξει στο Μελισσούλη για το μέλι της οικογένειας γιατί μας δίνει ότι πιο αγνό για την οικογένειά μου.”
  • Testimonials2
    Γιώργος Χριστοδούλου
    Γευστικό σε τιμή κόστους
    “Είναι γευστικό σε τιμή προσφοράς. Εύχομαι να βρούμε και σε άλλα προϊόντα ένα Μελισσούλη.”
  • Testimonials3
    Θοδωρής Τόκης
    Μέλι σε προσφορά
    “Από το Μελισσούλη πήρα μέλι πραγματικά παρθένο σε προσφορά με χαμηλή τιμή. Τι άλλο να θελήσω...”